30 mei 2024

Hout is eclectisch, duurzaam en ecologisch: hier zijn de meest recente interpretaties van een levend en tijdloos materiaal.

lees meer over het Salone del Mobile en hout

Sinds eeuwen speelt hout de hoofdrol in ons dagelijks leven en is houtbewerking zo oud als de mens. Van het leven op de boerderij, de emmers die de mensen van water voorzagen, de borden waarvan zij aten en de lepels die het eten met blote handen voor eens en voor altijd achter ons liet, en de bogen en pijlen die de jacht verzorgden. 

Over de Vroege Middeleeuwen met uitgeholde bekers, borden en lepels, totems van God, sieraden van hout tot planken schilden, en houthandelsroutes in de Late Middeleeuwen voor het bouwen van onder andere houten schepen.  

Tot het constructiewerk in de bouwsector en meubels of houtsnijwerk in de kunst.  

De Egyptenaren kenden al pen-en-gatverbindingen, in Japan zijn de tradities van het handwerk voor houtbewerking per wet beschermd en werden ondersteund door de regering.

Vandaag is hout in het interieur een pure luxe, bedoeld als een materiaal dat altijd een tijdloze charme en warmte aan een ruimte toevoegt. Elk stuk is uniek met een eigen textuur, kleur en nerfpatroon, en is toepasbaar in elk type interieur.

Wij bij Nordex zijn dan ook bijzonder fier op onze houten deuren. Punt.  

Meer: Moderne binnendeuren voor een strak interieur (nordex.be)